Niezawodny pomysł na romantyczną
kolację we dwoje? Butelka białego wina, kilka świec i makaron w sosie z borowików
sprawdzą się idealnie. Obiecuję. A pomysły radzę zacząć zbierać już teraz. Walentynki
przecież za miesiąc…
SKŁADNIKI (2 osoby):
200 g makaronu spaghetti (lub tagliatelle)
3 łyżki śmietany 30%
ok. 200 g borowików
1 łyżka masła
sól, pieprz
natka pietruszki do posypania
starty parmezan
Przepis krok po kroku:
1. Makaron ugotować w osolonej
wodzie.
2. Borowiki obrać, dokładnie
umyć i pokroić w dość drobną kostkę. Tak przygotowane grzyby smażyć na
rozgrzanym maśle w głębokiej patelni przez ok. 10 minut. Gdy będą już gotowe,
dodać do nich 3 łyżki śmietany kremówki. Wszystko dokładnie wymieszać i gotować
aż sos zgęstnieje. Całość doprawić solą i pieprzem.
3. Do gotowego sosu dodać
odcedzony makaron. Wymieszać. Danie obficie posypać natką pietruszki i startym
parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz